
NARDIS JAZZ CLUB
Kuledibi Sokak No.8 Galata-Istanbul 0212-2446327
http://www.nardisjazz.com

05 Ekim / Oct. 2011 Çarşamba (21:30-00:30)
Alp Bora Quartet
Alp Bora (g, vo), Julia Pichler (keman), Lukas Lauermann (cello), Soner Tezcan (perc).
Gitarist Alp Bora, İstanbul´da doğdu, babasının mesleği gereği Ankara’da ve Bağdat´ta büyüdü. 1998 yılında beri Viyana´da yaşamaktadır. 2002 yılında kurduğu grubu „Nim Sofyan“ 2004 yılında Avusturya Dünya Müzikleri ödülüne layık görüldü. O tarihten bu yana ülkeyi temsilen İngiltere´den Suriye´ye, Tunus´tan Polonya´ya, Sirbistan´dan Hindistan´a Rusya´dan İtalya´ya kadar 20’nin üzerinde ülkede sahne aldı. 2008 yılından beri Türkiye’de de konserler vermektedir.
Nim Sofyan´ın dışında sanatçının kendi adıyla bir üçlüsü ve bu üçlüyle bir albümü de bulunmaktadır. Bu ekipte Avrupa´nın çeşitli ülkelerinde ve Rusya da bir çok uluslararası festivalde sahne almıştır. Sanatçı aynı zamanda Viyana´da her sene Ekim ayında yapılan „Selam Orient“ isimli festivalin organizasyonunda çalışmaktadır. 2010 Ocak´ında Avrupa´nın en prestijli caz kulüplerinden sayılan Porgy & Bess’te „Step across the border: Turkey“ adında 10 günlük bir festivali hayata geçirmiştir ve 2011 yılında yine Viyana´da Akdeniz müzikleri temalı bir festival daha yapmıştır.
Giriş: 30TL, Öğrenci: 15 TL

06 Ekim / Oct. 2011 Perşembe (21:30-00:30)
Bilal Karaman “Bahane”
Bilal Karaman (g), Çağrı Sertel (p), Baran Say (b), Ediz Hafızoğlu (d).
Son dönemde yaptığı çalışmalarla adından övgüyle bahsettiren gitarist Bilal Karaman albümünün de adı olan “Bahane” projesiyle Nardis’te sahne alacak. Doğan Canku’yla flamenko teknikleri, Donovan Mixon ve Wolfgang Muthspiel ile caz gitar, Erkan Oğur ile Türk müziği ve perdesiz gitar, Aydın Esen ile yüksek armoni ve doğaçlama çalıştı. Nardis’in 2009 tarihli Caz Gitar yarışmasında birinci oldu. Bu gece yeni albümü “Bahane” ile karşınızda olacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

07 Ekim / Oct. 2011 Cuma (22:30-01:30)
Çağıl Kaya & Tamer Temel Sextet
Çağıl Kaya (vo), Tamer Temel (s, flt), Ercüment Orkut (p), Eylül Biçer (g), Volkan Topakoğlu (b), Cem Aksel (d).
Ankara’da doğdu. Ege Üniversitesi kimya bölümünden mezun olduktan sonra Dokuzeylül GSF Müzikoloji bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesinde Müzik yüksek lisansı yaptı. Ömür Gidel’den dersler aldı. Türkiye’nin önemli müzisyenleriyle birçok konser ve festivalde yer aldı. Randy Esen ve Elif Çağlar ile caz vokal ve emprovizasyon çalıştı. Sibel Köse’nin workshoplarını izleme ve katılma şansı buldu.
Kendi çalışmalarının yanı sıra 2009 yılından bu yana Happy People grubunun da solistliğini yapıyor. Bu gece yeni standartlardan seçilmiş keyifli bir repertuarla sizlerle olacaklar.
Giriş: 30 TL

08 Ekim / Oct. 2011 C.tesi (22:30-01:30)
Ece Göksu Quartet
Ece Göksu (vo), Can Çankaya (p), Matt Hall (b), Cem Aksel (d).
Ece Göksu müzisyen bir ailenin çocuğu ve Ankaralı. Ankara Devlet Opera ve Balesi çocuk korosunda söylemeye başladı. Piyano bölümünde okudu. Hüseyin Sermet ve Ayşegül Sarıca’nın masterclass’larına katıldı. Üniversite yıllarında caza ilgi duydu. 2000 yılında ailesinin İstanbul’a taşınmasıyla Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konsevatuvarına yatay geçiş yaptı ve buradan Prof. Seher Tanrıyar’ın öğrencisi olarak mezun oldu. İstanbul’da pek çok yerde şarkı söylerken ve festivallerde de sahne alırken 2007 yılında Fulbright bursunu kazandı ve William Paterson Üniversitesi’nden de burs alarak NJ’de caz vokal mastırı yapmak üzere ABD’ya gitti. Master tezini Billie Holiday’in kompozisyonları üzerine yazdı ve bu tez kitap olarak UMI-Proquest tarafından basıldı. Okulunu da başarıyla bitiren sanatçı bu gece sizlere keyifli bir repertuarla keyifli bir gece geçirtecek.
Giriş: 30 TL

10 Ekim / Oct. 2011 P.tesi (21:30-00:30)
Asena Akan Band
Asena Akan (vo), Koray Üsgülen (p), Eylül Biçer (g), Baran Say (b), Erdem Göymen (d).
1975 istanbul doğumlu Asena Akan, müziğe 5 yaşında İstanbul Belediye Konservatuvarında klasik keman eğitimi ile başladı. İstanbul Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Bölümü Lisans ve Yüksek Lisans diplomalarına sahip olan Akan, sesini farklı şekillerde kullanmayı öğrendiği İstanbul Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü’nden 1998 yılında mezun oldu. Caz müziğine olan tutkusu onu Randy Esen, Donovan Mixon, Rene Macaroğlu ve Aydın Esen ile ileri caz vokal ve teori çalışmalarına yöneltti. 2000-2010 yılları arasında solist olarak konserler veren Akan rock, soul, flamenko, bossanova ve caz dahil çeşitli müzik tarzlarında deneyim kazandı. Tüm bu deneyim ve birikimler müzisyen kimliği ile de birleşerek onu beste yapmaya yöneltti. Asena Akan caz standartları yanı sıra “Brazilian Jazz” müziğinin hem geleneksel hem de çağdaş örneklerini yorumladığı performanslarında kendi bestelerine de yer veriyor.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

11 Ekim / Oct. 2011 Salı (21:30-00:30)
Kent Mete New Trio
Kent Mete (p), Yaz Baltacıgil (b), Nedim Ruacan (d).
Beste ve yorumlarıyla Türkiye’nin önde gelen cazcılarından biri olan Kent Mete, ilk müzik derslerini kendisi gibi müzisyen olan babası Aydemir Mete’den aldı. Çocukluğu sahnede ve kulislerde, müzisyenler arasında geçen sanatçının cazla ilişkisi de profesyonel olarak 1983’te Aydemir Mete Dörtlüsü’ne katılmasıyla başladı. 1974’te İstanbul Devlet Konservatuvarı’na girerek Prof. Reşit Erzin’in viyolonsel sınıfında çalışmalarını sürdüren, viyolonsel bölümünün yanı sıra kompozisyon ve orkestra şefliği bölümlerini de bitiren sanatçı, klasik müzik eğitimi almasına karşın caz müziğini tercih etti. Aydemir Mete, Philip Chagney, Carl Scholosser, Tony Jones, Marrian Smith ve Jean Yanch gibi seçkin müzisyenlerle birlikte çalıştı. Sanatçı, altı yıl önce kurduğu Trio Function adlı grubuyla, Türk ve dünya caz müzisyenlerinin özgün eserlerini ve kendi bestelerini yorumlamaktadır.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

12 Ekim / Oct. 2011 Çarşamba (21:30-00:30)
Erhan Ersin “Chasing the Voices” feat. Ricardo Moyano
Erhan Ersin (g), Ricardo Moyano (g).
Erhan Ersin; İstanbul doğumlu gitarist, 15 yaşında klasik gitarla başladığı müzik hayatına ilerleyen yıllarda Rock ve caz gitarla devam etti. O yıllarda etkilendiği müziği daha iyi tanımak ve öğrenmek için 19 yaşında İngiltere’ye gitmeye karar veren gitaristin müzik yolculuğu daha sonra Almanya ve Fransa’da devam etti. Yurtdışında geçirdiği uzun yıllar boyunca Jazz, Bebop, Big Band, Latin Jazz, Duo Guitar Gypsy Jazz, Rock, Blues, Funk, Soul, New Age gibi çeşitli müzik türleri ve gruplarıyla çalıştı. Gitaristliğinin yanısıra besteci kimliği de olan Erhan Ersin, müzikleri kendisine ait olan “Seslerin Peşinde” (Chasing The Voices) isimli bir duo akustik gitar albümü çıkardı.
Şu anda kendi müzik projeleriyle uğraşıyor ve çeşitli ülkelerde konserler veriyor.
Programda Arjantin’li gitarist Ricardo Moyano ile birlikte albüm parçaları, standartlar, akustik gitar düzenlemeleri ve Arjantin müziğinden örnekler seslendirecekler.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

13 Ekim / Oct. 2011 Perşembe (21:30-00:30)
Sarp Maden Quartet
Sarp Maden (g), Engin Recepoğulları (ts), Matt Hall (b), Derin Bayhan (d).
Sarp Maden; Mahmut Yalay, İmer Demirer, Reyent Bölükbaşı, Oğuz Büyükberber ve Ateş Tezer ile birlikte Lodos, ve Ali Perret, İmer Demirer, Ricky Ford, Erkan Oğur, Raci Pişmişoğlu ve Erdinç Şenol’dan kurulu Acid Trippin’de de yer alan Maden; şimdiye kadar Sibel Köse, Alper Yılmaz, Mike McGinnis, Turgut Alp Bekoğlu gibi isimlerle çalıştı. Çağlayan Yıldız ve Volkan Öktem’le oluşturduğu Trio Mrio adlı gruba, önce Alp Ersönmez ve 2004 yılında Genco Arı’nın katılmasından sonra Quartet Muartet ismiyle çıkardıkları “Dokuz Parça” adlı albümde yaratıcılığını bir kez daha dinleyicilere sundu. Son dönem ise Kendi adına kurduğu dörtlüsü ile “Bence” ve “Ardından” adlı albümlerle de çok beğeni topladı. Bu gece uzun bir aradan sonra sevilen çalışmalarıyla Nardis’te…
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

14 Ekim / Oct. 2011 Cuma (22:30-01:30)
Luis Ernesto Gomez y LA DESCARGA Band
Luis Ernesto Gomez (tumba, vo), Gülseren Yıldırım Gomez (vo, guiro), Kerem Kırca (timbal, cajon), Alper Kılıç (b), Serj Mısır (p), Kerem Kırca (timbal), Riccardo Marengi (bongo, campana), Deniz Biber (vo).
Luis Ernesto Gomez, Paris’te yıllarca Anturo Sandoval, Danny Brillant, Yuri Buenaventura gibi ünlü Latin sanatçılarıyla çalmış 28 senedir sahnede olan uluslararası tumba ustasıdır. Vokalist Gülseren Gomez ise 2005 yılında Eurovision katılmış ve 400 milyon kişi tarafından dinlenmiş bir sanatçıdır. Konservatuarı Paris’te bitirmiş, çok dilde şarkı söyleyen özel bir ses sanatçısıdır. Gülseren ve Luis’in bugüne kadar Türkiye, Fransa ve Avrupa’da yayınlanmış 10 adet CD çalışması bulunuyor. Grubun adı olan La Descarga, Jam Session (Açık Sahne) anlamına geliyor. Dinleyici de gecenin bir parçası oluyor. Repertuarlarında kendi bestelerinin yanı sıra, Paris’ten Bogota’ya, Portekiz’den Hindistan’a, en sevilen dünya müziklerinin latin yorumlarını seslendiriyorlar.
Giriş: 30 TL

15 Ekim / Oct. 2011 C.tesi (22:30-01:30)
Melis Sökmen
Melis Sökmen (vo), Aysun Sökmen (vo, flt), Hakan Çimenot (tb), Evren Karakul (keyb), Cem Tuncer (g), Cudi Genç (b), Emre Günaydın (d).
Ankara doğumlu Sökmen çocukluğunu Almanya’da geçirdi. Bale, caz dans, modern dans ve klasik gitar eğitimi aldı. 1986 yılında Grup Lokomotif’te solisti oldu. Aynı yıl Kuşadası Altın Güvercin Yarışması’nda ikincilik ödülünü kazandı. 1990 yılında ilk albümü “O Zaman”ı çıkardı. 1995 yılında ikinci albümü “Öze Dönelim” ile müzik hayatına devam etti. 2001 yılında Journalist Jury-Universetalent Prag birincilik ödülünü kazandı.
Pop jazz’ın ülkemizdeki en sevilen ve en önemli temsilcisi Melis Sökmen ile R&B ve soul dolu, keyifli bir
hafta sonu için bekliyoruz.
Giriş: 35 TL

17 Ekim / Oct. 2011 P.tesi (21:30-00:30)
Yansımalar
Şenol Filiz (ney), Birol Yayla (tambur), Erdal Akyol (b), Pınar Duruk (cello), Ediz Hafızoğlu (d, perc).
Topluluk, 1990 senesinde A. Şenol Filiz ve Birol Yayla tarafından oluşturulmuştur. Temelde akustik bir tınıya sahip olan topluluk, geleneksel müziğimizden yola çıkarak günümüzü yansıtan ve geniş bir yelpazeye açılabilen sade ve dingin bir müzik anlayışını yorumluyor. Topluluk, 1996 senesine kadar ikili olarak çalışmalarını sürdürmüş, bu dönem içinde yurt içi ve yurt dışında verdikleri pek çok konserin yanısıra “Yansımalar”, “Bab-ı Esrar”, “Serzeniş”, “Vuslat” ve “Pervane” isimlerinde beş albüm yayınlamışlardır. Birol Yayla’nın eserlerinden oluşan bir repertuar oluşturan ve “Günümüzün karmaşasına karşın insanla biraz sadelik ve huzur sunmak amacımız” diyen sanatçılar, çalışmalarında dinleyicileri ile bu temayı paylaşmaktadır.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

18 Ekim / Oct. 2011 Salı (21:30-00:30)
Organ-ic Groove
George Kontrafouris (Ham. org), Önder Focan (g), Ediz Hafızoğlu (d).
Hammond Org, gitar ve davul trio’ları enerji, dinamizm ve ortaya çıkan kendine özgü “sound”u ile keyifli bir caz grup formatıdır. Bir dönem çok popüler olan, 80’lerde neredeyse unutulan bu format 90’laeda tekrar hazırlanmış ve caz müziği içindeki sağlam yerine tekrar kavuşmuştur.
Gitarist Önder Focan 1997’de kaydettiği Blue Note etiketli ilk Türk müzisyen albümü olan “Yıldızların Altında – Beneath The Stars”da Hammnod Orgcu Sam Yahel ve Bill Stewart ile birlikte çalmıştır. Mathias Baetzel, Wolfgang Roggenkamp, Mikko Heleva, Joe Kaplowitz gibi Avrupalı birçok Hammond orgcu ile çalan Önder Focan birlikte çalmaktan çok zevk aldığı bu enstrümandaki arkadaşı bu kez Atinalı George Kontrafouris.
George Kontrafouris hem org hem de piyano sanatçısı. Helsinki’deki Sibelius Academy mezunu olan ve burada öğretim görevlisi de olan sanatçı kendi albümleri dışında Benny Golson, Eero Koistoinen, Takis Berberis gibi birçok müzisyenin albümünde de yer almış, Lou Donaldson, David Liebman, Sheila Jordan, Bob Shepard gibi birçok uluslar arası caz sanatçısı ile de sahne almış bir müzisyen. George Kontrafouris ayrıca Önder Focan ile Atina’da 2009 yılında 2 konserde birlikte çalmıştır.
Davulcu Ediz Hafızoğlu son yılların en çok talep gören müzisyenlerinden biridir. Olağanüstü enerjik, aynı zamanda her türlü dinamiklere duyarlı, tuşesi ve swing’i ile caz müzisyenlerinin paylaşamadığı bir davulcu olmasının yanı sıra etnik, pop ve fusion gibi türlerde de çok başarıldır. Son dönemde çıkan neredeyse tüm yerel caz CD’lerinde davulcu Ediz Hafızoğlu çalmaktadır. Çağrı Sertel, Serdar Barçın, Önder Focan bunlardan bazıları… Kolektif İstanbul ve Yansımlar’ın da davulcusu olan Ediz Hafızoğlu Bulgaristan kökenli. Bu anlamda bu trio Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen müzisyenlerden oluştuğu için bir Balkan buluşması diyebiliriz.
Grubun repertuarı Focan ve Kontrafouris bestelerinden, yerel müziklerin caz düzenlemelerinden ve caz standartları / orijinallerden oluşmaktadır. Swing, funk ve bossa ritimlerini harmanlayan grubun müziğini tanımlamak için gereken tek kelime “enerjik”tir.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

19 Ekim / Oct. 2011 Çarşamba (21:30-00:30)
21. AKBANK CAZ FESTİVALİ
Dusco Goykovich Quartet
Dusco Goykovich (tp), Burak Bedikyan (p), Ozan Musluoğlu (b), Ediz Hafızoğlu (d).
Sırp trompetçi Duško Gojković 1948 ila 1953 yılları arasında Belgrad Müzik Akademisi’nde öğrenim gördü. Bazı Dixieland gruplarında çaldıktan sonra daha 18 yaşındayken Belgrad Radyosu’nun orkestrasına girdi. Bu orkestra ile beş yıl çaldıktan sonra ise kariyerine Batı Almanya’da devam etme kararı aldı. İlk çaldığı albüm 1956 yılında çıkan Frankfurt All Stars albümüydü. Sonraki dört yılda ise Kurt Edelhagen’ın orkestrasında birinci trompetti ve bu yıllarda Chet Baker ve Stan Getz gibi efsanelerle beraber sahneyi paylaştı. 1958′de ise Newport Jazz Festival’de çalarak okyanusun iki tarafında da ismini duyurdu. 1961 yılında Berklee’den burs alarak eğitimini bitirdi.
Kanadalı müzisyen Maynard Ferguson tarafından grubunda çalmak üzere davet edildi, ve bir big band müzisyeni olarak iyice ünlendikten sonra Avrupa’ya döndü. Avrupa’da ilk albümünü 1964 yılında çıkardı. ‘Swinging Macedonia’, Balkan Jazz’ının başyapıtı olarak görülmektedir.
Sonraki yıllarda Miles Davis, Dizzy Gillespie, Gerry Mulligan, Sonny Rollins, Duke Jordan, Slide Hampton gibi müzisyenlerle çaldı. 1968 yılında ise The Kenny Clarke-Francy Boland Big Band’da çalmaya başladı. Ardından ise Münih’e taşındı ve kendi big band’ini kurdu. Bu orkestrada Rolf Ericsson ve Frank St. Peter gibi isimler de yer aldı.
1986′da ise bugünlere kadar sahne almaya devam eden orkestrasını kurdu. Hayranları tarafından uzun bir süre beklenen geri dönüşü ise 1993 yılındaki Soul Connection albümüyle oldu ve albüm dünya çapında ilgi gördü. Ardından ise ‘Bebop City’yi kaydetti. Soul Collection albümünü kendi orkestrasıyla bir kez daha kaydetti, ve ardından çift CD’den oluşan albümü ‘Balkan Blue’ çıktı. Bu albümün ilk CD’sinde İtalyan saksofoncu Gianni Basso’nun da bulunduğu bir beşliyle yapılan kayıtlar yer alırken, ikinci CD’de ise Gojković solist olarak yer alırken ona Kuzey Alman Radyosu’nun (NDR) orkestrası eşlik ediyor. 2001′de ise ‘In My Dreams’ isimli albümü çıktı. 2003′te kariyerinde yeni bir sayfa açtı ve ‘Samba do Mar’ ile ilk kez latin müziklerinden esinlenenmiş bir albüm kaydetti. Son albümü ‘Samba Tzigane’ ise 2006′da çıktı.
Gojković 75. doğum gününü Belgrad’da büyük bir konserle kutladı. Mükemmel tekniği, hassas tuşesi, yumuşak tonu ve melodik yaklaşımı ile caz tarihinde çok önemli bir yere sahiptir. Akbank Caz Festivali’nde ise 80. doğum yılı özel turnesi kapsamında 2 gece Nardis’te sahne alacak.
Giriş: 30 TL

20 Ekim / Oct. 2011 Perşembe (21:30-00:30)
21. AKBANK CAZ FESTİVALİ
Dusco Goykovich Quartet
Dusco Goykovich (tp), Burak Bedikyan (p), Ozan Musluoğlu (b), Ediz Hafızoğlu (d).
Sırp trompetçi Duško Gojković 1948 ila 1953 yılları arasında Belgrad Müzik Akademisi’nde öğrenim gördü.
Bazı Dixieland gruplarında çaldıktan sonra daha 18 yaşındayken Belgrad Radyosu’nun orkestrasına girdi. Bu orkestra ile beş yıl çaldıktan sonra ise kariyerine Batı Almanya’da devam etme kararı aldı. İlk çaldığı albüm 1956 yılında çıkan Frankfurt All Stars albümüydü. Sonraki dört yılda ise Kurt Edelhagen’ın orkestrasında birinci trompetti ve bu yıllarda Chet Baker ve Stan Getz gibi efsanelerle beraber sahneyi paylaştı. 1958′de ise Newport Jazz Festival’de çalarak okyanusun iki tarafında da ismini duyurdu. 1961 yılında Berklee’den burs alarak eğitimini bitirdi.
Kanadalı müzisyen Maynard Ferguson tarafından grubunda çalmak üzere davet edildi, ve bir big band müzisyeni olarak iyice ünlendikten sonra Avrupa’ya döndü. Avrupa’da ilk albümünü 1964 yılında çıkardı. ‘Swinging Macedonia’, Balkan Jazz’ının başyapıtı olarak görülmektedir.
Sonraki yıllarda Miles Davis, Dizzy Gillespie, Gerry Mulligan, Sonny Rollins, Duke Jordan, Slide Hampton gibi müzisyenlerle çaldı. 1968 yılında ise The Kenny Clarke-Francy Boland Big Band’da çalmaya başladı. Ardından ise Münih’e taşındı ve kendi big band’ini kurdu. Bu orkestrada Rolf Ericsson ve Frank St. Peter gibi isimler de yer aldı.
1986′da ise bugünlere kadar sahne almaya devam eden orkestrasını kurdu. Hayranları tarafından uzun bir süre beklenen geri dönüşü ise 1993 yılındaki Soul Connection albümüyle oldu ve albüm dünya çapında ilgi gördü. Ardından ise ‘Bebop City’yi kaydetti. Soul Collection albümünü kendi orkestrasıyla bir kez daha kaydetti, ve ardından çift CD’den oluşan albümü ‘Balkan Blue’ çıktı. Bu albümün ilk CD’sinde İtalyan saksofoncu Gianni Basso’nun da bulunduğu bir beşliyle yapılan kayıtlar yer alırken, ikinci CD’de ise Gojković solist olarak yer alırken ona Kuzey Alman Radyosu’nun (NDR) orkestrası eşlik ediyor. 2001′de ise ‘In My Dreams’ isimli albümü çıktı. 2003′te kariyerinde yeni bir sayfa açtı ve ‘Samba do Mar’ ile ilk kez latin müziklerinden esinlenenmiş bir albüm kaydetti. Son albümü ‘Samba Tzigane’ ise 2006′da çıktı.
Gojković 75. doğum gününü Belgrad’da büyük bir konserle kutladı. Mükemmel tekniği, hassas tuşesi, yumuşak tonu ve melodik yaklaşımı ile caz tarihinde çok önemli bir yere sahiptir. Akbank Caz Festivali’nde ise 80. doğum yılı özel turnesi kapsamında 2 gece Nardis’te sahne alacak.
Giriş: 30TL

21 Ekim / Oct. 2011 Cuma (22:30-01:30)
21. AKBANK CAZ FESTİVALİ
Ozan Musluoğlu Quartet “40th Day”
Engin Recepoğulları (ts), Uraz Kıvaner (p), Ozan Musluoğlu (b), Derin Bayhan (d).
İstanbul Bilgi Üniversitesi müzik bölümü mezun olan Ozan Musluoğlu, Kerem Görsev, İmer Demirer, Önder Focan, Erkan Oğur, Neşet Ruacan, Dena DeRose, Allan Harris, Vanessa Rubin ve Danny Grissett gibi bir çok değerli isimle de aynı sahneyi paylaşma şansını yakaladı.
Equinox Music etiketi ile piyasaya çıkan ikinci albümünün heyecanını yaşayan Ozan Musluoğlu, albümünde yer alan bestelerini 2009 yılında trompette Jeremy Pelt, tenor saksofonda JD Allen, piyanoda Danny Grissett ve davulda Darrell Green ile kaydetti.
Bu gece tenor saksofonda Engin Recepoğulları, piyanoda Uraz Kıvaner ve davulda Derin Bayhan’dan oluşan grubuyla sizlere “40th Day” ve diğer sevilen parçalarından bir seçki sunacak.
Giriş: 30 TL

22 Ekim / Oct. 2011 C.tesi (22:30-01:30)
Meltem Ege Band
Meltem Ege (vo), Şenova Ülker (tp), Önder Focan (g), Volkan Topakoğlu (b), Ricardo Marenghi (d).
Meltem Ege Syracuse, New York doğumlu. Müzik dünyasına yedi yaşında piyano çalmaya başlayarak girdi. 1991 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye döndü ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Piyano Bölümü’nden mezun oldu. Şarkı söylemeye üniversite yıllarında başladı ve rock, funk, R&B ve caz dahil çeşitli stillerde deneyim kazandı. 2006 yılında Polonya’da düzenlenen “Dom Chemika” yaz okuluna katıldı. 2007 yılında İstanbul’da düzenlenen Nardis Jazz Club Genç Vokal Yarışmasına katılarak, Türkiye’yi ve Nardis’i Finlandiya’nın Hammellina kentinde “Lady Summertime” adıyla düzenlenen 12. Jazz Vokal Yarışması’nda birinci, izleyecilerin oylarıyla ‘halkın favorisi’ seçildi. Litvanya’daki 2008 Jazz Voices yarışmasına birincilik aldı. 2007′de Berklee College of Music’in (Jazz Vocal Performance) bölümüne kabul edildi. Üç yıl gibi kısa sürede bitirdiği eğitimi boyunca Berklee’nin özel yetenek bursuna layık görüldü. Eğitimi süresince Rhinannon, Joey Blake, Bob Stoldoff, Lisa Thorson, Steve Santoro gibi isimlerle çalışma fırsatı bulmanın yanı sıra, gösterdiği başarı sayesinde bir çok ödül ve ünvana hak kazandı. Bunların arasında Voice Department Achievement Award, Student Ambassador olarak Berklee’yi Kanada’da temsil etme görevi, ve Peer Advisor unvanı bulunmaktadır. 2009 yılında bestesi “Songs for Social Change” yarışmasında ikincilikle ödüllendirildi. 2010 yılında, Berklee’den en yüksek derece (Summa Cum Laude) ile mezun oldu.
Giriş: 30 TL

24 Ekim / Oct. 2011 P.tesi (21:30-00:30)
Harikalar Diyarı
İrem Derlen (vo), Nafi Bensusan (g), Metin Levi (g).
Harikalar Diyarı 2006 yılında kuruldu. Grup bu dönemde “Wonderland” adı ile özel organizasyonlarda canlı performanslarına devam ederken aynı anda beste çalışmaları yapmaya başladı.
Contemporary music with electronic beats, jazzy electronic, lounge, house etiketi ile sahne alan Wonderland 60, 70 ve 80′li yılların hitlerini kendine özgü modern ve elektronik bir ’sound’ ile yorumlayarak dinleyicilerine ulaştı. İlk beste çalışmaları parçaları evde yazıp kaydederek başladı. Sonrasında bu çalışmalar grup üyelerinin yollarının Türkiye’nin en önemli müzik adamlarındanGaro Mafyan ile kesişmesiyle kendisinin stüdyosunda aralıklarla devam etti. Bu sene içinde ilk albümlerini yayınlayan grup çok önemli müzik eleştirmenleri tarafından olumlu yorumlar aldı. Harikalar Diyarı üyeleri yaptıkları müziğin Bossanova ve Pop Jazz’dan Club sounduna kadar oldukça geniş bir skalayı kapsıyor. Albümde akustik tınılı parçaların yanı sıra elektronik altyapılı parçalar dinlemek de mümkün. “Minimal” olarak tanımlanabilecek şarkıların melodileri ve sözleri de bu tanıma uygun olarak kısa, öz, net ve akılda kalıcı.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

25 Ekim / Oct. 2011 Salı (21:30-00:30)
Serkan Çakıt Quintet
Serkan Çakıt (vo), Uraz Kıvaner (p), Barış Arslan (g), Volkan Topakoğlu (b), Derin Bayhan (d).
2008 Ağustos’ta Polonya’da düzenlenen Uluslararası Voicingers Zory 2008 Yarışması’nda ülkemizi başarıyla temsil edip, Jüri Özel Ödülü’ne seçilen Serkan Çakıt, Nardis Genç Caz Vokal 2007 yarışmasında Polonya Pulawy Workshop Ödülü’nü, 2008′de de NTV Özel Ödülü’nü kazanmıştır. 2004 yılında Istanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Şan Bölümü’nü ve 2005 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nü bitirmiştir. Çalışmalarını 2006 eylül ayından beri Sibel Köse’yle Caz Vokal Atölyesi’nde devam ettiren Serkan Çakıt, bu gece caz standartları ve “vocalese” örneklerinden oluşan bir repertuar ile sizlerle olacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

26 Ekim / Oct. 2011 Çarşamba (21:30-00:30)
Emin Fındıkoğlu Dörtlüsü Hakan Behlil ile buluşuyor…
Meltem Ünel (vo), Emin Fındıkoğlu (p), Hakan Behlil (g), Derya Davulcu (b), Monika Bulanda (d),
Genç solist Meltem Ünel’in çevresinde kurulu topluluk Nina Simone’dan Paul Simon’a uzanan ve caz standartlarıyla, latin melodilerden oluşan ilginç bir repertuarı seslendiriyor.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

27 Ekim / Oct. 2011 Perşembe (21:30-00:30)
GUSTA JAZZ GECESİ
Sibel Köse & Önder Focan & Kağan Yıldız Trio
Sibel Köse (vo), Önder Focan (g), Kağan Yıldız (b).
Çok değişik projelerde birlikte olan sanatçılar bu kez trio olarak birlikte olacaklar. Standartlar, düzenlemeler Önder Focan ve Kağan Yıldız’ın elinden, Sibel Köse’nin sesinden bambaşka bir renge bürünecek.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

28 Ekim / Oct. 2011 Cuma (22:30-01:30)
CHIVAS JAZZ KNIGHTS
Roberta Gambarini Quartet
Roberta Gambarini (vo), Eric Gunnison (p), Neil Swainson (b), Willie Jones III (d).
iki yaşında klarnet çalarak müziğe başlayan İtalyan müzisyen Roberta Gambarini, on yedi yaşında vokalist olarak İtalya’da konserler vermeye başladı. 1998 yılında New England Konservatuarı’ndan aldığı burs, Amerika’ya taşınmasını sağladı. Uluslararası Thelonious Monk Caz Vokal yarışmasında aldığı üçüncülük ödülü sayesinde ülkedeki cazcıların da dikkatini çekmeye başlamış oldu. Dokuz yaşındayken ailesi sayesinde Torino’da gittiği James Moody koserinden çok etkilenerek caza ilgi duymaya başlayan vokalistin, 2010 senesinde “So In Love” albümüyle+18-3GrammyAdaylığı ve Jazz Journalists Awards’da da “Yılın Kadın Vokalisti” ödülü var. Ünlü piyanist Hank Jones’un “Son 50 yılın en iyi vokalistlerinden biri” olarak adlandırdığı ve Down Beat dergisinin “Müthiş Yetenek” sıfatıyla adlandırdığı Gambarini, müzikal yolculuğunda Hank Jones, James Moody, Ron Carter, Herbie Hancock, Christian McBride, Jimmy Heath, Roy Hargrove, Gerald Clayton, Neil Swainson, George Mraz, Al Foster, Toots Thielemans, Jeff Hamilton gibi birçok usta müzisyenle çalışmış ve çalışmaya devam ediyor. Şimdiye kadar “Easy To Love”, “You Are There” ve “So In Love” adlı üç albümü olan vokalist şu anda sahip olduklarını anne babasının müzik sevgisine ve James Moody’nin desteği ve hocalığına borçlu olduğunu belirtiyor. Yumuşak ve temiz vokali, vurucu ve etkileyici soloları ile caz, bebop, blues, pop, rock gibi birçok tarza hakim olduğunu bize gösteren vokalisti Nardis’in bu seneki doğum gününde ağırlamaktan mutluyuz. Siz de senenin en guzel konserlerinden birini izlemek istiyorsanız bu iki geceyi kaçırmayın!
Giriş: 60 TL

29 Ekim / Oct. 2011 C.tesi (22:30-01:30)
CHIVAS JAZZ KNIGHTS
Roberta Gambarini Quartet
Roberta Gambarini (vo), Eric Gunnison (p), Neil Swainson (b), Willie Jones III (d).
On iki yaşında klarinet çalarak müziğe başlayan İtalyan müzisyen Roberta Gambarini, on yedi yaşında vokalist olarak İtalya’da konserler vermeye başladı. 1998 yılında New England Konservatuarı’ndan aldığı burs,+18-3Amerika’ya taşınmasını sağladı. Uluslararası Thelonious Monk Caz Vokal yarışmasında aldığı üçüncülük ödülü sayesinde ülkedeki cazcıların da dikkatini çekmeye başlamış oldu. Dokuz yaşındayken ailesi sayesinde Torino’da gittiği James Moody koserinden çok etkilenerek caza ilgi duymaya başlayan vokalistin, 2010 senesinde “So In Love” albümüyle Grammy Adaylığı ve Jazz Journalists Awards’da da “Yılın Kadın Vokalisti” ödülü var. Ünlü piyanist Hank Jones’un “Son 50 yılın en iyi vokalistlerinden biri” olarak adlandırdığı ve Down Beat dergisinin “Müthiş Yetenek” sıfatıyla adlandırdığı Gambarini, müzikal yolculuğunda Hank Jones, James Moody, Ron Carter, Herbie Hancock, Christian McBride, Jimmy Heath, Roy Hargrove, Gerald Clayton, Neil Swainson, George Mraz, Al Foster, Toots Thielemans, Jeff Hamilton gibi birçok usta müzisyenle çalışmış ve çalışmaya devam ediyor. Şimdiye kadar “Easy To Love”, “You Are There” ve “So In Love” adlı üç albümü olan vokalist şu anda sahip olduklarını anne babasının müzik sevgisine ve James Moody’nin desteği ve hocalığına borçlu olduğunu belirtiyor. Yumuşak ve temiz vokali, vurucu ve etkileyici soloları ile caz, bebop, blues, pop, rock gibi birçok tarza hakim olduğunu bize gösteren vokalisti Nardis’in bu seneki doğum gününde ağırlamaktan mutluyuz. Siz de senenin en guzel konserlerinden birini izlemek istiyorsanız bu iki geceyi kaçırmayın!
Giriş: 60 TL
.JPG)
31 Ekim / Oct. 2011 P.tesi (21:30-00:30)
Okay Temiz – Oriental Wind
Okay Temiz (perc), Çağdaş Oruç (s), Önder Focan (g), Ahmet Türkmenoğlu (b), Ahmet Özden (zurna).
2011 İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından özel ödüle layık görülen, Türkiye’nin önde gelen caz sanatçılarından Okay Temiz, Oriantal Wind adlı projesiyle Nardis sahnesinde.
1972’de Okay Temiz tarafından Stockholm’de kurulan Oriental Wind, Henüz “dünya müziği” kavramının var olmadığı bir dönemde bu müziği senelerce icra eden topluluk, bugüne kadar 2300 konser verdi, 300 civarında festivale katıldı ve 8 plak kaydetti. Başta Türk folk ve Sufi müziği olmak üzere Afrika ve Hint folk müziklerini cazın geniş yelpazesi içinde sunan Oriental Wind ile Nardis’te uzun bir müzik yolculuğuna hazır olun.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
tenise@evetbenim.cm
Kaynak: İleti-Haber/ Nardis Jazz Clup

Sarp Maden
|
Serkan Çakıt Quintet
|
Ozan Musluoğlu Quartet
|
Melis Sökmen
|
Nardis Jazz Clup
|
Burak Bedikyan